dijous, 4 d’octubre del 2012

Quan començar a donar llet de vaca als nens



No es recomana introduir la llet de vaca als nens fins als 5 anys. A continuació us fem un resum de les raons més importants:

  • La llet de vaca no porta ferro, i els nens menors de 3 anys necessiten un mínim de 6mg de ferro al dia.
  • Una altre raó és que les proteïnes de la llet de vaca no són gaire assimilables pel cos del nen, que encara és immadur, i a més existeixen estudis que relacionen el seu alt contingut proteic amb el risc d’obesitat en un futur.
  • Les llets adaptades aporten, a part de el ferro i el perfil proteic adaptat, un seguit de vitamines i minerals que no trobem a cap llet de vaca.
  • Les llets de creixement porten menys carbohidrats, menys grasses, menys proteïnes i menys calories, per no sobrecarregar el cos del nen que encara és petit.

 
Per tant què es recomana fer?

L’ideal és que a partir de l’any els nens prenguin un mínim de mig litre al dia de llet de creixement en pols (del numero 3  o 4 per entendre’ns), i mantenir-ho fins als 2-3 anys.
A partir d’aquest moment el correcte és donar llet de creixement liquida, que ja ve preparada, fins als 5 anys aproximadament.
L’estalvi econòmic que aconseguim donant llet de vaca pot semblar molt, però si mirem quants litres prepares amb un pot de llet en pols i mires què et costa, veuràs que el litre et costa al voltant dels 2 € (0,5€ el got). Com podem veure la despesa no és tant alta si comparem amb els beneficis que els aporta, que només poden rebre a aquesta edat i que els marcarà el desenvolupament de per vida. Podem estalviar doncs, en galetes, brioixeria... i altres coses més prescindibles.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada