dissabte, 20 d’octubre del 2012

Greixos Omega 3 i Omega 6



Avui en dia ja tothom coneix els beneficis per a la salut dels greixos Omega 3, però un altre aspecte que hem de tenir en compte, i que potser no és tant conegut, és el rati de greixos que consumim entre Omega 3 i Omega 6, a continuació us explicarem el per què i alguns aspectes que heu de tenir en compte.

El cos necessita un relació omega 3 : omega 6 de 1:1 o 1:2, ja que els últims estudis relacionen una correcta ingesta entre aquests greixos amb la reducció de probabilitats de patir malalties com el càncer, Parkinson, Alzheimer, infertilitat o els processos inflamatoris.  Actualment però, degut a la utilització dels greixos omega 6 sobretot per a la preparació de menjars pre-cuinats i brioixeria industrial estem ingerint de mitjana una relació omega 3 – omega 6 de 10:1 o fins i tot en algunes societats com la nord-americana trobem ratis de 30:1.

És per això que haurem de procurar tant incrementar el consum d’omega 3 com de reduir el d’omega 6, que de fet és el que el nostre cos ha estat acostumat a ingerir durant centenars de milers d’anys. Us recomanem per tant menjar carn d’animals que hagin pogut pasturar en llibertat , peix que no provingui de piscifactories, especialment aquells rics en omega 3 com el salmó, sardines, verat, tonyina, etc, així com reduir o eliminar la ingesta de menjars pre-cuinats, brioixeria industrial, margarina i olis vegetals com l’oli de girasol, sèsam, blat de moro, soja etc, essent l’oli d’oliva no refinat una alternativa molt saludable a aquests olis vegetals.

La nostra opinió és que en la mesura del possible s'intenti obtenir els nutrients essencials dels aliments a base de menjar molta verdura, fruita, peix i carn, però en els casos en què per prescripció mèdica o per qualsevol altra raó necessiteu un suplement, a la Parafarmàcia Nova els trobareu, com els suplements d'Omega 3 que us ajudaran a mantenir els ratis Omega 3 : Omega 6 en els nivells desitjats.

Links d'interès:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada