Fa poc us vam
parlar en aquest post de les bondats de l’omega 3 i la necessitat d’una relació
dels greixos omega 3 : omega 6 correcta, amb la recomanació de menjar peix blau
especialment, perquè conté grans quantitats d’omega 3 difícils de trobar en
altres aliments. Però també és veritat que algunes espècies de peix blau
contenen també alts nivells de mercuri i és per això que intentarem donar
algunes recomanacions per seguir menjant aquest peix tant saludable i alhora
reduir al màxim la ingesta de mercuri, així com algunes recomanacions per aquelles
persones que més han de vigilar amb el mercuri
Peixos amb alt
contingut en mercuri

Pel que fa a les
conserves, excepte la tonyina (0,22 µg/g) que podríem dir que té un nivell
moderat, trobem nivells de mercuri força baixos com la sardina, verat i
l’arengada que tenen tots nivells inferiors a 0,03 µg/g. Per tant, i amb la
voluntat de millorar els riscos/beneficis del peix, haurem de seleccionar
aquells peixos amb alt contingut d’omega 3 i baixos continguts de mercuri, com
el salmó, el verat, les anxoves i l’arengada.
Població de risc
Els estudis
reflecteixen que les persones que més han de vigilar amb la ingesta de mercuri
són les embarassades, les dones en edat fèrtil i els nens. És per això que en
aquests casos haurem de tenir en compte el següent:
- Que els peixos principals siguin els que hem anomenat com alts en omega 3 i baixos en mercuri com el salmó
- No menjar més de 340 gr de peix total a la setmana
- No més de 170 gr de tonyina en conserva a la setmana
- No menjar mai qualsevol peix amb alts continguts en mercuri com el tauró o el peix espasa.
Pàgina web del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente
Últim estudi sobre el mercuri realitzat per aquest Ministeri
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada