dissabte, 21 de gener del 2017

ÚLTIMS AVENÇOS EN PELL ATÒPICA


Molts adults i nens pateixen els efectes de la pell atòpica, sobretot ara a l'hivern. Es tracta d'un trastorn cutani caracteritzat per l'aparició de clapes vermelles que ocasionen una intensa picor. També es coneix com èczema.

La dermatitis atòpica és multifactorial i hi intervenen 4 factors principals, que són:

     Predisposició genètica.
     Alteració de la immunitat.
     Disfunció de la barrera epidèrmica.
     Factors ambientals.

Recomanacions
El més important quan es té la pell atòpica és mantenir una cura correcta de la pell.

     Farem servir gels de bany sense sabó, sense perfum i sense conservants (cal vigilar que a fora del canal farmàcia-parafarmàcia a vegades hi ha envasos que indiquen que un producte va dirigit a persones amb pells atòpiques i resulta que porta totes aquestes substàncies).
     Cal utilitzar locions corporals molt emol·lients, tenint en compte que no portin perfums ni conservants. Si són específiques per pells atòpiques millor, ja que portaran una fase nutritiva més forta. Cal posar-les sovint.
     Evitarem  la roba de llana, fregar la pell amb esponges o tovalloles i fer servir aigua massa calenta a la dutxa.

Si durant l'any complim això, és molt més difícil tenir brots de dermatitis atòpica.
Tot i això, a vegades factors externs com el sol, el clor, la pol·lució, la sorra i la suor poden ser responsables de desencadenar-lo.

Novetats per a pells atòpiques
Han sortit al mercat algunes cremes que fan una funció multibarrera. Fan una barrera resistent a la sorra, al clor, a l'aigua i a la suor, i a més porten protecció solar i reparen la barrera cutània. Aquesta seria una solució molt bona per sortir al matí, quan sabem que ens trobarem aquestes agressions externes. I al vespre, és recomanable que ens posem la crema emol·lient normal. El producte més famós d'aquest tipus és la LetiAt4 Defense.

Una altra supernovetat és en un complement alimentari simbiòtic.
És una combinació de prebiòtics i probiòtics que ajuden a reforçar el sistema immunològic del nen i reestableixen la microbiota intestinal que pugui estar alterada.
Estudis científics avalen que milloren els símptomes de la pell atòpica, reduint l'àrea i la intensitat del brot. Aquest producte es diu Symbiotopic i és de la marca Ordesa. Es pren un sobre al dia durant un mínim de 8 setmanes.

Per més aclariments i un consell més personalitzat ens podeu trobar a la Parafarmàcia Nova de Terrassa. Estarem encantants de resoldre els vostres dubtes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada